Collectieve Inkoop

Een belangrijk initiatief van de OVL waarmee leden direct inkoop-voordeel kunnen behalen is de collectieve inkoop van goederen en/of diensten. Collectieve inkoop trajecten worden zowel vanuit het bestuur als op voordracht van de leden gestart.

Vanuit het bestuur wordt Collectieve Inkoop begeleid door Ronnie Duteweerd. Voor alle aangelegenheden rondom Collectieve Inkoop kunnen leden zich rechtstreeks tot hem wenden, dit geldt vanzelfsprekend ook voor leden die nieuwe ideeën hebben voor het opstarten van een nieuw traject.

Hieronder ziet u een kort overzicht van de collectieve inkoop trajecten waar leden nu al (forse) besparingen realiseren.

( spring direct naar: Energie - Afvalverwerking - Brand- en blusmiddelen - Beveiliging )

Collectieve Inkoop Energie

Ondernemersvereniging Lemelerveld biedt haar leden via PM Energie de mogelijkheid om op een makkelijke manier langdurig geld te besparen op energiekosten. PM Energie biedt aan leden van Ondernemersvereniging Lemelerveld de mogelijkheid via een collectief goede en zeer scherpe energiecontracten te sluiten. U kunt hier als ondernemer besparen op het kale leveringstarief.

Werkgroep Energie
De besluiten tot nieuwe contracten liggen niet in handen van een leverancier of adviesbureau; collega ondernemers uit verschillende ondernemersverenigingen uit de regio (provincie Overijssel) hebben zitting in de Werkgroep Energie. Zíj worden bijgestaan door PM Energie (advies en administratie), maar nemen zelf de besluiten over looptijden, inkoopmomenten en leveranciers! Omdat de ondernemers in de werkgroep zelf ook deelnemen aan het collectief zijn ze er extra op gebrand voor iedereen het beste resultaat te behalen.

Doelstelling
De doelstelling van PM Energie is tweeledig, naast het bieden van een besparing op energiekosten ziet PM Energie het als doel om ondernemers te ontzorgen. Deelnemers van het energiecollectief via de Ondernemersvereniging Lemelerveld hebben één contactpersoon voor alle vragen over energie. Waar nodig neemt PM Energie contact op met de leverancier of netbeheerder; zo hoeft ú niet meer in de wacht te staan bij de grote energiepartijen.

Gewijzigde strategie
Al enkele jaren op rij daalt de energiemarkt. Hierdoor kunnen leveranciers (deur-aan-deur) soms lagere tarieven bieden dan de huidige deelnemers aan het collectief nu betalen. Dit heeft tot twee wijzigingen in de strategie geleid: de werkgroep sluit nieuwe contracten op basis van een variabel tarief met de mogelijkheid om deze in delen vast te zetten (spreiden van inkooprisico’s) en nieuwe deelnemers worden verzameld en meerdere keren per jaar worden er weer scherpe offertes opgevraagd bij verschillende leveranciers. Na afloop van deze contracten wordt het volume van deze nieuwe deelnemers weer gebundeld met de andere deelnemers.

Rekenvoorbeeld
Om u een beeld te geven van de besparing die voor u kan worden gerealiseerd treft u onderstaand een indicatie van een aantal verschillende bedrijfstypen. Dit zijn werkelijke cijfers van bestaande deelnemers aan het collectief! Tevens hebben we een uitgebreid vergelijk van een van de deelnemers uit Lemelerveld toegevoegd.

Enkele besparingsvoorbeelden

Bedrijfstype – Kantoor en werkplaats
(Duteweerd & Timmerman Mechanisatie: vergelijk tussen recent aanbod huidige leverancier en nieuw collectief contract op basis van de huidige markt d.d. 01-02-2016)

duteweerd timmerman energie

Bedrijfstype – Autodealer met garage
Een deelnemer aan het collectief verbruikt op jaarbasis 54.800 kWh elektriciteit en 9.700 m3 gas. Door deelname aan het collectief is een netto besparing van €1.384 per jaar gerealiseerd; maar liefst 25% van de leveringskosten!
Bedrijfstype – Onderzoek en productie
Een deelnemer aan het collectief verbruikt op jaarbasis 2.390.000 kWh elektriciteit en 61.000 m3 gas. Door deelname aan het collectief is een netto besparing van €19.901 per jaar gerealiseerd; maar liefst 15% van de leveringskosten!

 

In de voorbeelden zijn slechts de leveringskosten opgenomen; voor veel ondernemers zijn er nog meer posten waarop kan worden bespaard. Bijvoorbeeld wanneer u meerdere panden betrekt of wanneer u een aparte factuur voor de netwerkkosten ontvangt.
PM Energie verzorgt namelijk ook collectieve inkoop van meetdiensten, een kostenpost die onderhandelbaar is voor bedrijven met een grootverbruiker aansluiting. Hiermee is een extra besparing mogelijk van honderden euro’s per jaar! Als u de meetdiensten collectief inkoopt, krijgt u gratis toegang tot de PM Energiemonitor.

Inzicht in uw verbruik
Ook als u meer inzicht in uw verbruik wilt kan PM Energie u van dienst zijn. Ze kunnen uw aansluitingen aanmelden bij de PM Energiemonitor, een applicatie waarmee u ten allen tijde uw verbruik kunt inzien. Bovendien is het mogelijk om alerts in te stellen, zodat u een bericht ontvangt als uw verbruikt afwijkt, waardoor u meer grip krijgt op uw energiekosten en daardoor nog meer kunt besparen.

Collectieve Inkoop Afvalverwerking

Leden van de Ondernemersvereniging Lemelerveld kunnen aansluiten bij het contract dat de OVL heeft gesloten met SITA voor het ophalen en verwerken van bedrijfsafval. De besparingen die kunnen worden behaald zijn groot ten opzichte van het afsluiten van individuele contracten, diverse leden die hieraan meedoen hebben besparingen van meer dan 30% behaald!

Collectieve Inkoop Brand- en blusmiddelen

Direct na het starten van de collectieve inkoop voor brand- en blusmiddelen is duidelijk geworden dat leden zeer grote besparingen kunnen realiseren, er zijn meerdere voorbeelden van besparingen van meer dan 50% bekend. Het contract is gesloten met Roggendorf Beveiliging en uniek is dat er geen sprake is van reparatie van brand- en blusmiddelen maar van complete vervanging, waardoor optimale bedrijfszekerheid altijd gegarandeerd is!

Collectieve Inkoop Beveiliging

Met Roggendorf Beveiliging is een contract afgesloten welke ervoor zorgt dat er dagelijks een duidelijk zichtbare aanwezigheid van professionele beveiligers is. Deze beveiligers zorgen naast zichtbaarheid ook voor controle op het afsluiten van bedrijfspanden en alarm-opvolging. Als deelnemer krijgt u van iedere actie een schriftelijke terugkoppeling, zodat u duidelijk ziet wat de beveiligers voor u en uw bedrijf hebben gedaan.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met Ronnie Duteweerd voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Noteer alvast

Dinsdag 11 juli 2017

OVL uitje 2017

Locatie: 11:30 uur | Reimink Lemelerveld

OVL volgen

Volg OVL via Social Media:

Twitter

Facebook